marți, 25 martie 2014

Irigarea automatizata - lux sau necesitate?



Sa fim sincer, devenim un pic invidiosi atunci cind trecem pe langa o curte frumos amenajata, cu un gazon ideal care parca te imbie sa-i calci iarba de un verde perfect.
Trebuie sa stiti insa ca spatiul verde de pe linga casa are nevoie de ingrijire zi de zi, dar mai ales are nevoie sa fie udat regulat. Acest fapt este foarte ușor de controlat dacă folositi un sistem de irigare automat.

Astăzi, sistemul de irigare automatizat - este cea mai modernă metoda de irigare, care permite udare fiecarei plante in functie de necesitatile acesteia.

Cu siguranta multi cred ca instalarea unui astfel de sistem costa scump… desigur, e un pic mai scump decit citiva metri de furtun si niste accesorii de gradina folosite la udarea manuala, dar udarea manuala in fiecare zi, va rapeste din timpul pretios, in plus oricit de mult ati avea grija sa udati la timp, udarea manuala nu permite pulverizarea apei uniform de aceea oricit de mult efort ar fi depus, rezultatul oricum nu va fi cel dorit. Si sa nu uitam ca este esential sa se tina cont si de umezeala, cantitatea de apă primită de catre plante si, desigur, momentul udării. 


Deci, de ce ar trebui sa optati pentru un sistem de irigare automat?

Economisiti in primul rind timp si nu daunati plantelor
Udare automata se va produce atunci cand este mai convenabila pentru plante, si nu cind aveti dvs. timp - seara, noaptea, dimineața. S-a demonstrat pe parcurs ca, anume irigare poate devein periculoasa daca este folosita nepotrivit, de exemplu cand soarele arde foarte puternic, este inacceptabil ca plantele sa fie răcite rapid prin udare, este destul de periculos, din cauza diferentei de temperatura dintre aer și apă, și in consecinta ele ar putea muri. De asemenea, un soare arzator, va transforma acumularea pe frunze a picăturilor de apă, intr-un mini - obiectiv, ceea ce va provoca arsuri grave plantelor. Din aceste considerente sistemul de irigare permite programarea udarii la anumite ore, atunci cind aceasta este benefica plantelor. 



Apa este distribuită în mod uniform
Oricit de mult efort a-ti depune, in cazul udarii manuale, nu veti reusi sa pulverizati apa uniform, de aceea unele plant ear putea primi cantitatea dubla sau tripla de apa necesara, iar unele nici jumatate din norma zilnica. Irigare continua va forma pe suprafața solului o crusta care va împiedica rădăcinelor plantelor de respire, ceea ce va duce la dezvoltare mai lentă sau chiar la aparitia anumitor bolii. Prin proiectarea unui sistem automatizat de irigare această problemă poate fi rezolvată cu ușurință. Planul de instalare a sistemului este dezvoltat astfel incit udarea sa se faca uniform, chiar și in cele mai îndepărtate colțuri ale grădinii. In plus, irigarea automata poate fi programata in functie de plantele pe care le aveti in gradina. Conform planului, gradina va împărțit în mai multe zone iar fiecare dintre aceste zoneva avea propriul sistem de functionare, care va lua în considerare mai multe aspecte : daca zona este mai însorită sau umbroasa, caracterul solului, amplasarea plantelor si copacilor și nevoia lor de apa.



Irigarea automata nu are nevoie de prezenta dvs. prin urmare puteti pleca fara griji in vacanta.
Pierderile de apă sunt eliminate, deci se fac economii la cantitatea de apă consumată
Avantajul incontestabil al sistemelor automate de irigare este că sistemul de comunicare prin care trece apa, este montat sub pamint, la o adâncime de 30-40 cm deci nu încurcă și nu afectează aspectul estetic al curții, gazonul crește uniform iar plantele primesc cantitatea de apă în funcție de cerințe.

In plus in ultimul timp, sistemele de irigare automata au atins performante uluitoare, cu ajutorul acestora poate fi controlata chiar si temperature apei pe care o primeste planta, iar cu ajutorul unor senzori speciali sistemul poate determina care planta are si care nu nevoie de apa, dar si de ce cantitate de apa anume are nevoie.

Daca ati decis sa instalati un sistem de irigare automatizat, va stam cu cea mai mare placere la dispozitie si ne puteti contacta la numarul de telefon 0 698 20 202





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu